ORTAK TEST PARAMETRELERİ
Toplam Canlı (TC), E. coli ve Koliform (EC), Küf ve Maya (YM), Staphylococcus aureus (X-SA), Enterobacteriaceae (ETB), Bacillus cereus (XBC), Salmonella (SL) ve Listeria (LS)
ÖRNEK HAZIRLAMA
İndikatör organizmalar için (TC, EC, ETB, YM, XSA, and XBC):
• Çok düşük mikrobiyal yüke sahip örnekler için;
Test edilmek istenen örnekten numune alınır (ör; 10 g/25 g) ve steril bir kaba konulur. Daha sonra uygun hacimde steril seyreltici eklenir (ör; 90 ml veya 225 ml Maksimum Geri Kazanım Seyreltici/ MRD/ %0.1 Peptonlu Su). Seyreltildikten sonra homojenize edilir.
Patojen için (SL ve LS):
• 25 gr numune, 225 ml steril BPW ile seyreltilir ve sonrasında homojenize edilir.
MEVZUAT KRİTERLERİ
Türk Gıda Kodeksi