ORTAK TEST PARAMETRELERİ
Toplam Sayım (TC), E. coli ve Koliform (EC), Maya ve Küf (YM, YMR), Staphylococcus aureus(X-SA), Bacillus cereus (XBC), Salmonella (SL) ve Listeria (LS)
ÖRNEK HAZIRLAMA
İndikatör organizmalar için (TC, EC, YM, YMR X-SA ve X-BC) Steril bıçak veya makas kullanarak standart örneklem büyüklüğünü (örneğin 1 g veya 10 g) kesin. Steril bir kaba koyun, sonra uygun hacimde steril seyreltici ekleyin (örneğin, 9 ml veya 90 ml Tamponlu Pepton Su veya BPW, Maksimum Geri Kazanım Seyreltici veya MRD veya% 0.1 Pepton Su). Homojenize edin ve buna göre seyreltin.
Patojenler için (Sl ve LS): 25 g ağırlığında ve 225 ml steril BPW ile seyreltin.
MEVZUAT KRİTERLERİ
Türk Gıda Kodeksi, Gıda ve İlaç İdaresi (FDA), Gıda Standartları Ajansı (FSA) veya diğer yerel düzenleyici kurumlara başvurun.