ORTAK TEST PARAMETRELERİ
Toplam Sayım (TC), E. coli ve Koliform (EC), Maya ve Küf (YM, YMR), Staphylococcus aureus(X-SA), Salmonella (SL) ve Listeria (LS)
ÖRNEK HAZIRLAMA
İndikatör organizmalar için (TC, EC, ETB, YM, YMR X-SA ve XBC *):
- Katı ve Sıvı Numuneler: Steril bir bıçak veya makas kullanarak standart numune boyutunu (örneğin 1 g veya 10 g) kesin veya tartın. Steril bir kaba koyun, sonra uygun hacimde steril seyreltici ekleyin (örneğin 9 ml veya 90 ml Tamponlu Pepton Su veya BPW, Maksimum Geri Kazanım Seyreltici veya MRD veya% 0.1 Pepton Su). Homojenize edin ve buna göre seyreltin.
- Tereyağı: ISO 6887-5: 2010'a göre, 10 g veya 25 g numuneyi steril şişeye koyun ve 45°C su banyosunda eriyene kadar ısıtın. Önceden ısıtılmış 45°C'ye ısıtılmış steril 90 ml veya 225 ml seyreltici ilave edin ve iyice karıştırın. Stomacher poşeti kullanımı önemle tavsiye edilir.
!!! Bacillus cereus (X-BC) sadece toz ürünler için test edilmelidir.