Tüp içindeki Salmonella yarı katı besiyeri normalde kırmızıdır.
*** Pozitive (+) : Eğer ekim işlemi ve 24 saat inkubasyon işlemi uygulandıktan sonra yukarıda bahsedilen kırmızı yarı katı besiyerinin rengi siyah renge dönüşürse alınan örnekte Salmonella bulunmakta ve ürün Salmonella yönünden pozitif (+) olarak değerlendirilir.
*** Negative (-) : Eğer ekim işlemi ve 24 saat inkubasyon işlemi uyguladıktan sonra bahsedilen kırmızı yarı katı besiyeri rengi değişmediyse bir 24 saat daha aynı sıcaklıkta bekletilir doğrulama yapılır.Yani 2. 24 saat sonrasında yorumlanır.
Bu iki durum ve dışındaki olası renk değişimleri için sonuç analizi ve renk skalası aşağıdaki gibidir:
Organizma |
24 saat |
48 saat |
Salmonella enteritidis |
Sürüntü çevresinde pigmentasyonda hafif siyahlık (2) |
Sürüntünün tamamında pigmentasyonda siyahlık (3) |
Salmonella typhimurium |
Sürüntü çevresinde pigmentasyonda hafif siyahlık (2) |
Sürüntünün tamamında pigmentasyonda siyahlık (3) |
Enterobacter zakazakii |
Sürüntü çevresinde pigmentasyonda hafif turunculuk (4) |
Sürüntünün ve besiyerinin tamamında pigmentasyonda turunculuk (5) |
Citrobacter freundii |
Sürüntünün çevresinde siyah, besiyerinin tamamında turuncu pigmentasyon (6) |
Sürüntünün çevresinde siyah, besiyerinin tamamında turuncu pigmentasyon (6) |